sunnuntai 20. toukokuuta 2007

Terveydestä

Minulla on melkoisen voimakas pujoallergia, mutta tässä viime viikkojen aikana eräs toinen asia on alkanut vaivata. Maanantaina lyhyt 3,5 kilsan lenkki matalalla sykkeellä, keskiviikkona kolmen tunnin kävelylenkki (sisälsi 20 minuuttia seisoskelua, mutta muuten koko ajan liikkeessä), eilen 40 minuutin lenkki (matkaa kertyi vain 5,6 kilsaa) ja tänään pelaamaan futista pienellä porukalla. Olen muuten surkea pelaamaan futista.

Joka tapauksessa, eilisellä lenkillä vanha vaiva palasi. Keskiviikon jälkeen vasen polvi on ollut hieman kipeä, oikealla puolella pistää jokin, kun polvea kääntelee. Torstaina käveleminen sujui kyllä aina, kun polvi pysyi suorana. Eilen lenkillä viimeiset 1,5 kilometriä menivät hampaat irvessä, kun molempiin polviin pisti ja lenkin jälkeen vasen polvi oli jälleen kipeä. Tätä kirjoittaessa polvi on lähes normaali. Tämä vaiva on ollut niin kauan kuin muistan, mutta en ole ikinä valittanut siitä kenellekään, koska se tulee harvoin ja usein vain hetkeksi. Monesti muistan piston tulleen, kun olen hypännyt vaikkapa vesilammikon yli ja iskun voimasta jokin on naksahtanut. Useimmiten se on mennyt seuraavien minuuttien aikana ohi. Nykyään se kestää pidempään ja pidempään.

Aika raivostuttavaa.

Olen kuitenkin sinnitellyt asian kanssa jo yhdeksäntoista vuotta, joten aion kyllä selvitä sen kanssa tulevan vuodenkin. Varmaan nyt treenatessa pitäisi aina odottaa, että se pisto häviää täysin, mutta en jaksa. Asfaltilla juoksemista aion kuitenkin rajoittaa hetkeksi, ehkä se auttaisi. Onneksi kotiseudulla riittää hiekkateitä tallottavaksi.

Nyt pelailemaan.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Voisikohan tuo polvesi vaiva olla revennyt nivelkierukka? Se nimittäin vihlaisee polvea väännettäessä (erityisesti polven ollessa koukussa). Kannattaisi ainakin käväistä näyttämässä sitä lääkärille ennen inttiä. Kyllähän sen kanssa pärjää, mutta en sitten tiedä, kuinka paljon se voi intissä ärtyä ja mitkä ovat jatkoseuraamukset.

ansku kirjoitti...

Kiitos vihjeestä! Tänään on ensimmäinen päivä, kun polvi on täysin normaali taas. Eilen se oli melkein ok, mutta välillä ruksahtelipisteli tosi ilkeän tuntuisesti äkkiliikkeissä. Kehtaiskohan mennä työterveyslääkärille...